Omgeving

Beleef Bolsward en Súdwest Fryslân

Ontdek de charmes van het historische centrum van Bolsward of  verken vanuit deze centraal gelegen Hanzestad alle verrassingen die de beroemde historische 11steden te bieden hebben.
Wat dacht u bijvoorbeeld van…

Us Heit
Breng op steenworp afstand van het hotel een bezoek aan de enige echte Friese bierbrouwerij. Kom tijdens een rondleiding door de kleine familie brouwerij alles te weten over het brouwen en stoken van 8 speciaalbieren, de inmiddels befaamde single malt whisky of Frysk Famke, een heerlijke koffielikeur. En zeker niet weggaan voordat u een van deze geneugten in het proeflokaal heeft gekeurd!

Elfsteden(fiets)tocht
Iedere Pinkstermaandag vertrekken ruim 15.000 enthousiaste fietsers vanuit Bolsward om in één dag de 240 kilometer tellende tocht af te leggen. Gaat deze uitdaging net te ver, beleef dan deze historische route en de 11 steden op eigen wijze. Het Weeshuis ligt mooi centraal op de route. Informeer naar de vele mogelijkheden. Zelf rijden doen we niet, maar helpen u wel graag op weg met leuke tips en (fiets)routes.

Friesland nu nog trotser met Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018
In aanloop naar 2018, wanneer Leeuwarden zich presenteert als culturele hoofdstad, zijn er tal van bijzondere activiteiten in de provincie te beleven. Kom alvast voorproeven en ga langs bij het museum
Jopie Huisman, dat is gewijd aan het werk en leven van de gelijknamige Friese autodidacte meesterschilder; stap in de wereld van het oudste planetarium ter wereld van Eise Eisinga, binnenkort te vinden op de Werelderfgoedlijst of breng een bezoek aan de eeuwenoude mummies verborgen in de grafkelder van het kerkje te Wiuwert

Fries, Friezer, Frysk
Op zoek naar typisch Frysk? Begin tijdens het ontbijt met een sneetje sûkerbôle, juich mee op de tribunes tijdens de PC, de belangrijkste en meest prestigieuze kaatswedstrijd van het jaar.
Liever iets actiever? Geef u dan op voor een heuse fierljepclinic of scheer over de Friese meren aan boord van één van 88 gracieuze Fryske skûtsjes.

Friesland heeft nog veel meer te bieden. Kijk daarom voor meer leuke activiteiten en evenementen
Beleef Friesland.nl

Veel plezier gewenst!